Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
27.10.2009

Cvičení v přírodě 8.A

Dne 27. října se uskutečnila zajímavá celoškolní akce – CVIČENÍ V PŘÍRODĚ.

Třídní učitelé nás už v pondělí upozornili na průběh akce, na kázeň během cvičen a na nebezpečí úrazu. V úterý jsme se shromáždili ve třídách a čekali jsme na zahájení akce. Konečně jsme se dočkali! Pan ředitel školním rozhlasem vyhlásil cvičný požární poplach a všechny třídy spořádaně opustily školu. Seřadili jsme se na chodníku před školou podle tříd a pan ředitel oficiálně zahájil akci Cvičení v přírodě.
Vyrazili jsme na předem určené místo. Počasí nám sice nepřálo, ale náladu nám nezkazilo. A teď popíšu, jak naše třída 8.A. společně s 9.A. akci zvládla.
Šli jsme ke Kapličce v Ruprechticích. Když jsme dorazili na místo, dali jsme si krátký odpočinek a potom začal probíhat náročný program, který připravily dvě studentky. Akci pomáhaly řídit i třídní učitelky. Byli jsme rozděleni do pěti skupin po osmi žácích, vždy čtyři žáci z osmé třídy a čtyři z devítky. Jedna skupina byla obzvlášť zajímavá - sedm kluků a jedna energická dívka z osmé třídy. I tato skupina úspěšně plnila zadané úkoly a vzorně spolupracovala. Úkoly, které jsme plnili, nás tak zaujaly, že nám vůbec nevadilo, že prší. Ostatně, měli jsme se kam schovat, pod podloubí u kapličky, nebo pod jakousi plošinu před kapličkou. Zajímá vás, jaké nástrahy nám studentky s paními učitelkami připravily? Tak například chytání draka za ocas, výklad přísloví napsaných netradiční formou, najít v terénu citát, zapamatovat si ho a pak s ním běžet k paním učitelkám, předvádět abecedu pomocí vlastních těl a tak podobně... Pokoušeli jsme se také rozdělat oheň, ale to jediné se nám nepodařilo zvládnout. Nakonec přece jen zvítězil déšť a zahnal nás zpátky do školy. Nezbylo nic jiného, než poslední soutěžní úkol dokončit v šatně. V čem spatřujeme přínos tohoto cvičení? Že umíme mnohem víc, než si myslíme, že úspěch záleží na spolupráci ve skupině. Že mohou dobře vycházet i dvě rozdílné třídy, že záleží na každém z nás, jak se „dílo podaří".
Každý z nás mohl uplatnit některé své schopnosti - někdo fantazii, někdo paměť, jiný zase mrštnost a šikovnost. Ale výsledek byl vynikající! Děkujeme studentkám za zajímavé dopoledne!
Nyní připojujeme několik fotek ze cvičení, abyste si mohli udělat lepší představu o jeho průběhu.

Michaela Blažková 8.A.

vloženo: 2.12.2009 13:53:24, Tomáš Burian

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz