Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
9.9.2009

Dopis rodičům k začátku školního roku 2009/2010

Vážení rodiče,
na začátku školního roku Vám, tak jako každý rok, chceme poskytnout základní informace o škole.

Obsazení školy učiteli a počty žáků v tomto školním roce

V 17 třídách je 370 žáků, stará se o ně 27 učitelů, z toho několik na snížený pracovní úvazek. Oproti loňskému roku došlo k některým změnám. Odešla paní učitelka Lubasová (mateřská dovolená), za ní suplující paní učitelka Palečková a paní vychovatelka Winklerová. Nově nastoupily paní učitelka Kindlová (1.B), z mateřské dovolené se vrátila paní učitelka Slabá
(1. A) a do družiny přišla nová vedoucí ŠD paní Maderová a paní vychovatelka Pokorná, která bude mít na starosti školní klub.
Novým zástupcem ředitele se stal pan Václav Linhart.

Ve školní družině je zapsáno 100 dětí, starají se o ně 4 vychovatelky, z nich dvě na částečný úvazek

Ve školní jídelně je vydáváno 400 obědů denně (včetně obědů pro veřejnost). O provoz jídelny se stará kolektiv 6 pracovnic (z toho jedna na poloviční úvazek). K placení obědů opět připomínáme, že ti, kteří platí ze sporožira, si musí hlídat, zda na účtu mají peníze. Ti, kteří platí z běžných účtů, musí nahlásit strhávání z účtu na 10 měsíců (srpen až květen) a hlavně správné částky (do 10 let 440,- Kč, do 15 let 484,- Kč a nad 15 let 550,- Kč). I nadále se budou muset do vyšších kategorií zařadit děti v průběhu školního roku při dovršení 10 a 15 let. Tuto hranici bude hlídat paní vedoucí a spojí se s vámi. Odhlásit obědy v případě nemoci je možné ještě v den oběda do 8,00 i telefonicky nebo faxem či mailem. I nadále platí, že je možné první den nemoci dítěte vzít oběd do přinesených nádob. V době vedlejších prázdnin jsou všem dětem obědy odhlášeny. Pro komunikaci se školou a jídelnou můžete využívat mail (umožní přesnější evidenci odhlášek a přihlášek bez chyb), eventuelně mobil a pevnou přímou linku do jídelny - viz spojení v žákovských knížkách a na zadní straně tohoto listu. Velmi doporučujeme využívat modul jídelny na Internetu. Pro rodiče žáků, kteří se stravují ve školní jídelně to znamená, že mohou veškeré manipulace s obědy provádět prostřednictvím zvláštních internetových stránek. Pomocí hesla se dostanou do stravovací karty svého dítěte. Tam si mohou ověřit zapsané platby, aktuální stav účtu. Sami si mohou provést odhlášení či přihlášení oběda a též zjistí, zda jejich dítě bylo na obědě.

Dále se o provoz školy starají hospodářka, 5 uklízeček a školník.

Finance - rodiče

Nákup sešitů a pomůcek, které byste jinak museli kupovat sami, budeme realizovat nadále osvědčeným způsobem - pomůcky nakoupíme a peníze vybereme od rodičů. Můžeme tak využít množstevních slev a velkoobchodních cen, a tak šetřit Vaše peníze. Budeme vybírat stejnou částku jako vloni: 100,- Kč na žáka 1. třídy (dalších 800,- Kč dostávají prvňáčci z prostředků školy), 2. - 5. třída 150,- Kč, 6. - 9. třída 200,- Kč na žáka (dodejte do konce října) - tento příspěvek nemá nic společného s příspěvkem pro Radu rodičů a jsou z něj hrazeny všechny výdaje na sešity, čtvrtky a další potřeby, které stát nehradí a které byste museli kupovat za maloobchodní ceny. Částečná úhrada družiny - 100,- Kč za každý započatý měsíc, zůstala z loňského roku. Z praktických a rozpočtových důvodů se družina hradí částkou 400,- Kč za období září - prosinec a částkou 600,- Kč za období leden - červen. Podrobněji toto objasňuje nástěnka v družině.

Také v letošním roce budou na škole zavedeny placené zájmové útvary - viz přehled nepovinných předmětů a zájmových útvarů na webu.

Finance - akce pro letošní rok

Příspěvek z magistrátu nepokryje zcela naše potřeby. Pomáháme si vlastními podnikatelskými aktivitami (obrat v loňském školním roce byl téměř půl milionu Kč) a zpracováním grantů (v loňském roce opět téměř půl milionu). V letošním roce čekáme, jak dopadnou naše aktivity v evropských fondech - jsme přihlášeni ve 2 projektech. Všechny tyto nadstandardní finanční zdroje ale také vždy znamenají hodně práce pro učitele i žáky. Věříme, že nám umožní dostat se i v letošním roce o kousek dál. Ve spolupráci s Radou rodičů na konci září bude dokončena kompletní obnova školních židlí a stolků - v loňském roce se nám to ještě nepovedlo. V roce 2010 by mělo dojít k celkovému zateplení budovy z prostředků ESF. Samozřejmostí je drobné zlepšování vzhledu i provozních podmínek školy. Jsme vděčni za všechny příspěvky sponzorů a rodičů, díky nimž se všechny práce uskutečňují a věříme, že se najdou sponzoři i letos.

Termíny důležitých akcí ve školním roce 2009/2010

  • Třídní schůzky: 8.10.2009, 17.12.2009, 20.4.2010
  • Zápis do 1.tříd: 15.1. 2010
  • Veletrh vzdělávání EDUCA (pro žáky 8.-9.tříd): 15.-17.10.2010
  • Přijímací řízení na střední školy: 22.4. - 7.5.2010 (dle rozhodnutí příslušných ředitelů škol)
  • Přijímací řízení do 5.PC třídy: 19.5.2010
  • Dny otevřených dveří: 8.1.2010 (před zápisem) a 12.5.2010 (pro žáky se zájmem o zařazení do PC třídy)

Závěr

Nebráníme se v žádném případě jakýmkoliv iniciativám od Vás, rodičů. Máte také možnost se zapojit do činnosti Rady rodičů - všechny aktuální informace se pravidelně objevují na nástěnkách před vchodem do školy. Pro ty z Vás, kteří mají přístup na internet, připomínáme naši adresu - www.vrchlickeho.cz, zde je také uvedena možnost spojit se s Radou rodičů mailem.

Stejně jako uplynulý školní rok byl pro nás školní rok 2008/2009 mimořádně úspěšným v účasti dětí na soutěžích - naši žáci si opět odnášeli ceny za přední umístění nejen z okresních, ale i republikových soutěží. Byly to soutěže naukové, umělecké i sportovní - stále se daří udržet široký záběr i mimořádnou úspěšnost našich žáků v rámci kraje i ČR. V testech Kalibro pro žáky 3. a 7. tříd byla naše škola opět nad průměrem kraje i ČR. Počítačové třídy v těchto testech ve všech sledovaných oblastech obsazují první až třetí místo mezi všemi ZŠ i gymnázii v kraji. Blíže viz projekty a úspěchy zveřejňované na našich webových stránkách. Věříme, že i v letošním roce bude tato tradice pokračovat.

Po dlouhých 18 letech působení ve vedení školy odešel do důchodu pan ředitel Regner. Velmi si vážíme jeho práce, kterou se neodmyslitelně zapsal do historie ZŠ Vrchlického. Přejeme mu klidnou a radostnou výslužbu a věříme, že se nadále zůstane se školou v kontaktu coby emeritní ředitel.

Jiří Skalský, nastupující ředitel ZŠ

První třídní schůzky se letos uskuteční ve čtvrtek 8. října od 17 hodin. Srdečně Vás zveme.

Související dokumenty

vloženo: 13.9.2009 12:45:28, Ondřej Peřina
upraveno: 13.9.2009 12:46:04, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz