Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
20.5.2009

Okresní finále Mc Donalds Cup v malé kopané

Ve středu 20. května 2009 se žáci 1. až 3. tříd zúčastnili okresního finále Mc Donalds cupu v malé kopané, které proběhlo na ZŠ Barvířská.

I přes absenci některých opor jsme se vydali bojovat o co nejlepší výsledek. Když jsme dorazili na místo a zjistili, že poháry jsou pro první tři týmy, rozhodli jsme se, že minimálně pohár za třetí místo bychom do školy donesli rádi.

Respekt budili především soupeři. ZŠ Barvířská, škola s fotbalovým zaměřením a vysokými ambicemi hned na úvod turnaje. Domácí trenér si nepřipouštěl neúspěch, čehož jsme využili a rychle dali soupeři gól. Poté jsme již utkání dokopali do nečekaně příznivého konce. Druhým soupeřem nám byla ZŠ Višňová, tedy to nejlepší, co v této vesničce běhá a kope do míče. Do utkání jsme šli opět se stejným cílem, nedostat gól a alespoň jeden dát. Dali jsme 2 góly a vzadu si udrželi čisté konto a rázem jsme nečekaně byli řazeni mezi favority turnaje. Posledním soupeřem nám byla ZŠ Lesní vedená velmi charismatickým trenérem Alešem Dlouhým, který má zkušenosti s trénováním mládeže ve Slovanu Liberec a jemuž se naše hra příliš nezamlouvala. Kluci dali do zápasu zbytek všech sil a po obvyklém průběhu, kdy jsme vstřelili gól, jsme utkání s dobrou obranou a výborným gólmanem dovedli do vítězného konce.

A oslavy z nečekaného úspěchu mohly začít a my si jich naplno užívali. Paráda, fantazie, úchvatná atmosféra z tohoto okamžiku dolehla snad na všechny.

Závěrečné shrnutí:

3 zápasy - 3 výhry, celkové skóre 4:0. Jako třešničkou na dortu bylo vyhlášení nejlepšího hráče, kterým se stal Jan Kesner, který dal 3 góly a svým výkonem si tuto cenu plně zasloužil.

Velký dík patří celému týmu i s výborným a neprůstřelným gólmanem Lukášem Holcem. Kluci odevzdali na hřišti maximum, co v sobě měli a postarali se o zázrak: ZŠ Vrchlického nemá v této věkové kategorii v Libereckém okresu konkurenci a má žáky s vysokým odhodláním, schopné pro výhru odevzdat vše.

Krajské finále mezi 4 nejlepšími týmy nás čeká na umělé trávě Slovanu Liberec v pátek 29. května a víme, že to bude nejen těžké, ale i hezké - atmosféra a podpora sponzora soutěže dodávají tomuto finále obzvláštní kouzlo!

vloženo: 26.5.2009 8:23:23, Tereza Janďurová
upraveno: 6.6.2009 9:55:58, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz