Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
9.6.2008

ZŠ Vrchlického se připojuje dne 9. června 2008 ke stávce

Škola, družina i školní jídelna budou uzavřeny. Další podrobnosti najdete uvnitř článku.

Vážení rodiče,

chceme Vás informovat o důvodech, které přiměly zaměstnance naší školy připojit se v tomto školním roce již podruhé, tentokrát ovšem aktivně, k jednodenní stávce, a to v pondělí 9. června 2008.

Jsme znepokojeni skutečností, že na pořízení materiálního vybavení škol, jako jsou učebnice a učební pomůcky, citelně chybějí finanční prostředky. Toto jsme pocítili na vlastní kůži i na naší škole. Oproti loňskému roku se vlivem inflace výrazně propadly také reálné platy pedagogů i provozních a správních zaměstnanců. Postoj vlády k této, dnes již kritické, situaci ve školství je takový, že nám nezbývá než protestovat.

Vyčerpali jsme všechny prostředky, kterými jsme upozorňovali na problematický stav ve financování škol. Od ledna letošního roku mnohokrát jednaly s ministrem školství i školské odbory. Výsledkem téměř půlročního vyjednávání je posílení rozpočtu ministerstva školství o 0,5 miliardy korun, které jsou navíc určené pouze pro pedagogické pracovníky (tzn. na jednoho pedagoga 130,- Kč měsíčně.) Toto navýšení však neřeší snížení reálných platů zaměstnanců ve školství. Navrhované opatření navíc neodstraňuje nedostatek finančních prostředků na vybavení škol. V období reformy vzdělávání řada ředitelů a ředitelek škol se potýká s nedostatkem učebnic pro výuku. O možnosti pořizovat moderní učebnice, nové školní pomůcky a zajišťovat rozvoj škol se nedá vůbec hovořit.

Jsme si vědomi, že stávkou některým z Vás zkomplikujeme Vaši rodinnou situaci. Chceme Vás ujistit, že si v žádném případě nebereme Vaše děti jako rukojmí. Není nám lhostejná budoucnost Vašich dětí. Usilujeme o zajištění kvalitního vzdělávání, ale to bez dostatku finančních prostředků skutečně nelze.

Myslíme si, že pokud má stát 80 miliard Kč na restituce církevního majetku a 60 milionů Kč na přípravy pořádání olympiády v Praze, měl by mít dostatek investic na vzdělávání vlastního národa.

Zajisté si přejete pedagogy, kteří se mohou plně věnovat výuce a nejsou nuceni přivydělávat si dalšími vedlejšími pracovními úvazky.

Dáváme hlasitě jako zaměstnanci najevo nesouhlas s přístupem vlády ke školství. Stojíme si za svými požadavky na dofinancování škol ze státního rozpočtu. Jde nám o rozvoj vzdělávání v moderních školách, uskutečňovaný vzdělanými a kvalitními učiteli.

Věříme, že nás pochopíte a podpoříte.

Všichni zaměstnanci školy.

UPOZORNĚNÍ:

Po dobu stávky je uzavřena školní družina i školní jídelna!!!

Související dokumenty

vloženo: 5.6.2008 14:30:01, Zuzana Henychová
upraveno: 5.6.2008 17:44:17, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz