Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
12.5.2008

Vyhráli jsme vědomostní soutěž libereckých škol "SOVA"

Vítězem vědomostní soutěže libereckých škol Sova se v letošním roce stali naši páťáci. Soutěžní tým tvořili čtyři žáci z 5.B – Denisa Vrabcová, Kamila Burešová, René Skalský a František Jakl.

Soutěž, ve které se děti mají hravou formou seznámit se zajímavými kulturními a společenskými zařízeními v Liberci, začala 7.1.2008 ve vědecké knihovně. Tam soutěžící načerpali informace o práci knihovníků i o historii samotné budovy, kterou si důkladně prohlédli.

Za 14 dní se na téma Knihovna konalo první soutěžní kolo, kde naše družstvo změřilo síly s dalšími pěti týmy tvořenými žáky libereckých základních škol. Toto i všechna ostatní kola byla vždy proložena sportovním blokem, v němž děti ukázaly třeba to, jak rychle jezdí na koloběžce, jak chytají rybky na prut nebo jak se trefí panáčkovi do pusy.

Druhé kolo obsahovalo otázky ze znalostí Severočeského muzea, které si opět všichni předem prohlédli a z výkladu si poznamenali to nejdůležitější. Stejně soutěžící postupovali i v dalších kolech, kdy navštívili Divadlo F. X. Šaldy, zoologickou zahradu a libereckou radnici.

Finále proběhlo 12. 5. a bylo nejnáročnější. Otázky totiž směřovaly ke znalostem všeho, co se během celé soutěže dozvěděli. Náš tým byl dobře připravený, a tak všechny otázky zodpověděl správně. Stejně na tom byli ale i žáci ZŠ Vratislavice. Obě družstva měla po konečném součtu stejný počet bodů. Šlo do tuhého. Všichni s napětím sledovali, jak pořadím zamíchají body ze sportovních soutěží. Podařilo se. Dva body stačily, abychom porazili naše největší soupeře z Vratislavic.

Všem soutěžícím gratulujeme a přejeme jejich následovníkům, příštím páťákům, aby byli stejně úspěšní.

Související dokumenty

vloženo: 26.5.2008 17:53:40, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz