Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
3.12.2007

Škola je v provozu aneb stávka učitelů a naše škola

Informace pro rodiče.

Vážení rodiče, v úterý 4.12. 2007 stávkují učitelé v ČR. Na naší škole jsme se rozhodli školu ani její další součásti (družinu a jídelnu) nezavírat, souhlasíme však s důvody, které vedly ke stávce.

Souhlasíme s tím, co stávkující školy uvádí.
Nejsou plněny sliby předešlých vlád o růstu platů ve státní sféře. Průměrný plat vysokoškolsky vzdělaného pedagoga je dlouhodobě na průměru mezd v ČR - je stejný jako částka, o kterou se od ledna zvýší plat premiéra. Ale nejedná se jen pedagogy. Platy nepedagogických zaměstnanců na školách jsou na úrovni minimální mzdy. Pokud se píše o tom, že se zvedají platy ve státní sféře, víme, že skutečnost je jiná - zvyšují se základy, ale nezůstává na ostatní složky platu. Není podporována zájmová činnost na školách, zvyšují se počty žáků na učitele. Spousta peněz určených na výchovu dětí se utrácí v nerentabilních projektech. Místo aby se podmínky pro výchovu dětí zlepšovaly, zhoršují se. A to vše v situaci, kdy mnoha dětem pracující rodiče nemohou zajistit řádnou výchovu v době mimoškolní. Je nám smutno z toho, jaký je přístup vlády ke školství, kolik se vystřídalo ministrů v posledních měsících a kolik miliard se letos „ušetřilo" na školství.

Všechny tyto skutečnosti si uvědomujeme. Ale budeme učit, protože se domníváme, že by nám pomohl jen daleko razantnější přístup a to, abychom přesvědčili i Vás, rodiče,
o těchto skutečnostech. A nejsme si jisti tím, že pokud Vám přineseme komplikace do péče
o děti, tyto skutečnosti pochopíte.

Zaměstnanci školy

vloženo: 3.12.2007 9:50:38, Marek Nikolič
upraveno: 3.12.2007 9:51:07, Marek Nikolič

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz