Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
16.5.2007

Čtvrťáci pozor - přijímací řízení do počítačové třídy

Informace o způsobu provádění výběru do třídy s počítačovým zaměřením a možnost odeslat elektronickou přihlášku on-line.

Vážení rodiče,

již patnáct let na naší škole pracují výběrové třídy se zaměřením na výpočetní techniku. Chodí do nich děti z celého Liberce i některých dalších obcí okresu. Dovolujeme si Vás seznámit s podmínkami přijetí do výběrové páté třídy. Můžete se tak dostat do třídy, která se v roce 2004 v testu PISA (test znalostí vycházejících žáků v EU) mezi 110 hodnocenými ZŠ v ČR umístila na prvním místě ve všech sledovaných oblastech (matematická, čtenářská a přírodovědná gramotnost a řešení problémových úloh). V roce 2005 v testech devátých tříd Cermat, které se prováděly ve čtyřech krajích, dosáhla naše počítačová třída průměrné úspěšnosti 74,3%, když průměrná úspěšnost kraje byla 55,1%. Při stejných testech v roce 2006, které se konaly v celé republice, dosáhla úspěšnost této třídy 89,1%, průměr ČR byl 61,5 a průměr kraje 64,5%. V letošním roce, kdy jsou výsledky tesů Cermatu v našem kraji opět zahrnuty do přijímacího řízení na střední školy, byla úspěšnost této třídy 84,9%, zatímco průměr ČR byl 56,4% a kraje 59,4%. Ve společném hodnocení tříd ZŠ a gymnázií našeho kraje, které na základě loňských testů provedla společnost SCIO, se naše třída ve všech sledovaných oblastech (matematika, český jazyk, studijní dovednosti) umístila mezi prvními třemi školami kraje!

INFORMACE O ZPŮSOBU PROVÁDĚNĺ VÝBĚRU DO TŘĺDY S POČĺTAČOVÝM ZAMĚŘENĺM

Přihlášky k výběrovému řízení se podávají na adresu školy na níže uvedeném formuláři do 14. května 2007. Je také možné využít elektronické přihlášky na naší internetové adrese. Ti, kteří se zúčastnili Dne otevřených dveří a odevzdali přihlášku přímo, již samozřejmě přihlášku podávat nemusí.
Podle dosavadních zkušeností se testů účastní kolem 60 žáků, otevírá se 1 třída. Bohužel vzhledem k současné naplněnosti školy je možné pouze doplňovat stavy „domácích" žáků a tak počet žáků přijímaných z jiných škol se podstatně snížil.

Výběrové řízení proběhne ve středu 16. 5. 2007 v 16,00. Žáci, kteří jsou v uvedeném termínu mimo republiku nebo nemocní a rodiče projednali tuto skutečnost s ředitelem školy, vykonají výběrové řízení v náhradním termínu. Doba na psaní testu je 60 minut. Předběžné zkušenosti s počítačem nejsou vyžadovány. S sebou si žáci vezmou žákovskou knížku a tužku. Výběrové řízení (testy z matematiky, zaměřené na logické myšlení) bude provedeno najednou. Žáci u vchodu obdrží číslo, pod kterým budou evidováni až do skončení klasifikace testu. Rodiče po dobu testu mohou pobývat v jídelně (káva zajištěna, video) nebo v počítačové učebně (programy od výukových až po takové, které by mohly zajímat i rodiče).

Pokud jste se nemohli zúčastnit Dne otevřených dveří, jsme připraveni Vám podat informace kdykoliv po předběžné telefonické či mailové domluvě.

Milan Regner, ředitel školy

Související odkazy

Související dokumenty

vloženo: 10.5.2007 14:23:23, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz