Navštivte i tyto sekce:

Školní družina
aktuální informace o dění ve školní družině
Školní jídelna
stravování, platby, aktuální informace
Školní klub
co aktuálně chystá školní klub
Rada rodičů
zápisy a zprávy z rady rodičů
Měsíční plán
aktuální měsíční plán akcí školy
Důležité informace
nejdůležitější informace, které byste neměli přehlédnout
Zápis do 1. ročníků
1.7.2011

Závěr školního roku 2010/2011

Skončil školní rok 2010-2011, dovolte mi několik slov na závěr.

Na konci letošního školního roku byl celkový studijní průměr žáků školy 1,46 (o 0,03 setiny lepší než v loňském roce). Samozřejmě byl ovlivněn pěknými výsledky žáků I. stupně, nicméně za pochvalu stojí průměr třídy 5.B (1,29), 8.B (1,45 - vůbec nejlepší na II. stupni) a 9.B (1,49).

Celkem 223 (loni 216) žáků z celkového počtu klasifikovaných má na druhé straně vysvědčení napsáno prospěl či prospěla s vyznamenáním. Na I.stupni je to 171 žáků, na druhém 52. Mezi nimi je na I. stupni 110 se samými jedničkami, na druhém je to 7 žáků - Veronika Černá, Michaela Rysnerová 7.A, Kamila Burešová, René Skalský, Denisa Vrabcová 8.B a Jirka Kejzar 9.B. Všem vyznamenaným moc gratuluji. Současně mě mrzí, že 8 žáků neprospělo. Pět z nich však bude vykonávat opravné zkoušky a má stále šanci na postup do vyššího ročníku.

O prázdninách nás čeká modernizace počítačové učebny pro 30 žáků. Bude vybavena novými kvalitními počítači a novým softwarem Microsoft Windows 7 a Microsoft Office 2010. Současně z malé učebny PC vznikne nová serverovna a kabinet PC. Ve druhém patře by měla proběhnout generální oprava chlapeckých záchodů. Schválí-li nám zastupitelstvo modernizaci školního hřiště, pak by do roka měl vzniknout místo původního - krásný sportovní areál s umělou dráhou.

Je čas poděkovat všem vyučujícím a zaměstnancům školy za každodenní školní i mimoškolní práci, trpělivost, pevné nervy, za výsledky svých svěřenců - tj. Vás dětí, které jste nám přinesli hodně radosti v podobě výborných výsledků ve vědomostních a sportovních soutěžích. Pro názornost - získali jsme celkem 29 1. míst na okresní až republikové úrovni, 2. míst bylo 21, 3. míst bylo 26, dohromady to je 76 tzv. medailových umístění. Kromě toho je zde celá řada (28) kvalitních umístění do 10. místa. Za pět let, co působím na škole, je to ojedinělý výsledek. Za to všem, kteří se zúčastnili a reprezentovali školu na jakékoliv úrovni, patří veliké poděkování a pochvala, stejně jako vyučujícím, kteří vás na soutěže připravovali nebo alespoň přesvědčili k účasti.

Vám žákům, přeji krásné prázdniny, věřím, že si je užijete jak u moře, tak na horách či u babiček a dědečků, na táborech nebo prostě doma, předpokládám že u počítačů a na facebooku.

Po prázdninách do školy nastoupí noví prvňáčci, ze kterých co nevidět budou stejně velcí a stejně šikovní deváťáci, jako ti, kteří nás letos opouštějí a po prázdninách budou navštěvovat jiné školy či školská zařízení. Zvláště jim pak přeji zasloužený prázdninový odpočinek, aby mohli jako všichni žáci ve středu 1.září vstoupit do škol a prostředí, kde se opět stanou prvňáky. Budeme na ně vzpomínat a těšit se, že k nám občas přijdou sdělit své zážitky a poznatky.

Takže - hezké prázdniny.
Jiří Skalský, ředitel ZŠ Vrchlického

vloženo: 4.7.2011 11:55:07, Ondřej Peřina

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz