1.6.2011

Výlet pro nejlepší sběrače naší školy

Výlet byl uskutečněn na den dětí 1. června 2011. Brzy ráno byl sraz nejlepších sběračů. O chvíli později přijel autobus, do kterého jsme všichni nasedli. Poté jsme vyrazili do Prahy.

Jeli jsme přes hodinu a více. Měli jsme dorazit autobusem až k parníku, ale byl tu dopravní problém, takže jsme cestu došli pěšky.

Došli jsme na parník a vypluli jsme na cestu k pražské zoo. Pluli jsme po Vltavě. V půlce cesty jsme se na chvíli zastavili, protože začala klesat loď, ale o chvilku později jsme už zase pluli a pak jsme dorazili do pražské zoo.

Poté jsme šli hned koupit vstupenky a vydali se na návštěvu zoo. Navštívili jsme slony, hrochy, všelijaké druhy ptáků a zvířat jako např. orel bělohlavý, krkavec velký, dále lední medvědi, delfíni, hadi, medvědi, ještěři, chameleoni, pštrosi, tučňáci a spousta dalších okouzlujících zvířat. Navštěvovali jsme pavilon po pavilonu.

Pak jsme měli výborné řízky s hranolky. Navštívili jsme i lanovku, díky které jsme viděli zebry, koně, klokany a dále. Mně osobně se nejvíce líbili velmi fotogeničtí sloni a lední medvědi a samozřejmě dobrý řízek s hranolky. Během naší cesty jsme viděli i menší krámečky s krásnými suvenýry. Nebo krámečky u restaurace Bašton, ve kterých prodávali plyšová zvířata, která si spíše kupovala menší děcka. Ty starší se spíše zajímali o fotografování, takže vzniklo moc krásných zvířat na fotkách. Projížďka parníkem byla taky skvělá. Když jsme dokončili prohlídku všech pavilonů a bylo už po lanovce, tak jsme vyšli ze zoo a šli jsme kus cesty k autobusu. Když už jsme došli k autobusu, tak jsme všichni nastoupili a vyrazili zpátky do Liberce.

V autobuse jsme dojídali svačiny a povídali si se všemi kamarády. Když jsme dojeli, tak na nás v Liberci čekali rodiče, kteří si nás vyzvedli. Tento výlet byl jeden z nejlepších výletů, na kterém jsem kdy byla. Klidně bych si ho zopakovala.

☺ Kateřina Hájková 7.A

Fotografie v albu

pořízeno v období: 1.6.2011
fotografií v albu: 61

vloženo: 15.6.2011 15:11:31, Dana Ramseidlová
upraveno: 15.6.2011 21:29:55, Jiří Kejzar

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz