2.3.2011

T-Ball v režii ZŠ Vrchlického

Liberecký baseballový a softballový tým Patriots Liberec ve spolupráci se ZŠ Vrchlického pořádal ve středu 2. března 2010 již 4. ročník baseballového turnaje – „Liberecký T- Ball“.

Turnaj se tradičně konal v liberecké hale míčových sportů a zúčastnilo se 123 dětí v 9 týmech ze základních škol z Liberce (ZŠ Ještědská, ZŠ Švermova, ZŠ 5. května, ZŠ Vrchlického, ZŠ Jabloňová a ZŠ Husova). Turnaj byl ochuzen o čtyři týmy, které se odhlásily těsně před turnajem z důvodu nemoci dětí. Děti soutěžily ve dvou kategoriích: 2. - 3. třída a 4. - 5. třída a v průběhu turnaje si mohly vyzkoušet hod na rychlost.

V první kategorii (pro žáky 2.-3. tříd) jsme se postupně utkali se ZŠ Husova a ZŠ Jabloňová. Oba soupeři pro nás byli snadným soustem a bez větších problémů jsme si s nimi poradili a tuto kategorii jsme vyhráli bez jediného zaváhání. Doplňkovou soutěží bylo měření rychlosti hodu. I v této činnosti jsme posbírali vavříny a odnesli si 1. i 2. místo.

Výsledky I. kategorie (2. - 3. třída):


1. místo: ZŠ Vrchlického
2. místo: ZŠ Husova
3. místo: ZŠ Jabloňová


Složení týmu v první kategorii bylo následující: Martin Blinka, Michal Devátý, Ondřej Beníček, Martin Polák (1.místo v rychlosti hodu - 70km/h), Vítek Rasl (2.místo v rychlosti hodu - 65 km/h), David Čechtický, Jirka Zeman, Lukáš Mádle, Lukáš Firman a Radek Ljach.

Druhé kategorie (pro žáky 4.-5. tříd) se zúčastnilo více škol a tak k postupu dále bylo nejprve potřeba zvládnout boje ve skupině. Tam jsme si poradili se ZŠ 5.května a také s pozdějším finálovým soupeřem ZŠ Jabloňová a skupinu jsme vyhráli. V semifinále na nás čekal tým ze ZŠ Husova. Tento zápas jsme na svou stranu zvrátili již během první směny a náskok jsme poté už pouze navyšovali a utkání vyhráli. Ve finálovém zápase se ukazovala především výborná obranná hra obou družstev a o našem celkovém triumfu rozhodla až dohrávka čtvrté směny a čtvrt bodík navíc v náš prospěch. Dalo by se říci, že štěstí stálo při nás a poslední odpal nás posadil na T-ballový trůn. I v této kategorii jsme si nenechali sebrat prvenství v rychlosti hodu. Proto se celý turnaj stal překrásnou přehlídkou našich šikovných borců, kterým patří velký dík za vzornou reprezentaci školy.

Výsledky II. kategorie (4. - 5. třída)


1. místo: ZŠ Vrchlického
2. místo: ZŠ Jabloňová
3. místo: ZŠ Husova
4. místo: ZŠ Ještědská
5. místo: ZŠ 5.května
6. místo: ZŠ Švermova


Složení týmu: Jan Polák, Daniel Malinovský (1.místo v hodu na rychlost - 78km/h), Petr Hájek , Tomáš Nguyen Ngoc, Jan Žák, Lukáš Holec, Martin Košek, Jirka Kosák, Simona Blinková, Lukáš Chráska, Lukáš a Láďa Blehovi.


Děkujeme všem za vzornou reprezentaci školy.


Jan Vojtíšek a Jiří Skalský

Související dokumenty

Fotografie v albu

pořízeno v období: 2.3.2011
fotografií v albu: 20

vloženo: 4.3.2011 15:19:46, Jiří Kejzar
upraveno: 4.3.2011 15:33:06, Jiří Kejzar

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz