2.-7.1.2011

Lyžařský výcvik 7. A

2. až 7. ledna 2011 jsme se zúčastnili lyžařského kurzu v Jizerských horách. Ubytovaní jsme byli v penzionu Centrum v Bedřichově. Nikdo z nás tu nebyl na běžkách, všichni jsme měli sjezdovky a k vleku jsme to měli blízko.

Hned to první odpoledne, co jsme přijeli, jsme byli otestovat sjezdovku. Zakoupené skipasy jsme měli až od druhého dne. A tak, aby učitelé zjistili, jací jsme dobří lyžaři, museli jsme čtvrt sjezdovky vyšlápnout, aby nás podle toho mohli zařadit do 2 skupin. Lepší skupinu vedl pan učitel Skalský, a tu slabší lyžaře vedl pan učitel Regner.
Potom jsme šli na večeři, dojem z jídla byl dobrý, i celkově všechno jídlo nám tu chutnalo.

První večer jsme se ještě žádným aktivitám nevěnovali, protože jsme vybalovali. Večerka byla každý den v půl desáté. V tu dobu jsme museli mít zhasnuté světlo a ležet v posteli. Ranní budíček byl v 7:30. Šli jsme do jídelny na snídani. Po té jsme měli čas na úklid, který byl důležitý, protože se každý den bodoval stejně jako chování a účast v soutěžích. Potom jsme mohli vyrazit na lyže. Celé dopoledne jsme se věnovali především lyžování, ale i různým nácvikům. V poledne jsme šli na oběd a poté následoval polední klid.
Odpoledne jsme zase vyrazili na lyže. Většina z nás lyžovat uměla, ale byly mezi námi i ti kteří na tom ještě nestáli a byl u nich vidět velký pokrok. Odpoledne jsme se vraceli do penzionu okolo 4 hodiny. Do večeře, která byla v 6 hodin, jsme měli čas na osobní hygienu. Po večeři pro nás byl připravený program v podobě her, soutěží nebo sledování filmů. Ve středu jsme měli takové malé zpestření. Místo odpoledního lyžování jsme se vydali na Královku, kde se nám líbilo. Byla to hezká procházka po Jizerkách.

Z celého kurzu jsme si přivezli plno nezapomenutelných zážitků a naštěstí žádný úraz. Jen jednu rozbitou postel. Děkujeme pánům učitelům, kteří s námi měli po celý kurz trpělivost, i paním vychovatelkám, které se u nás v týdnu vystřídaly.

Veronika Černá, Nikol Boboková 7.A

Fotografie v albu

pořízeno v období: 2.-7.1.2011
fotografií v albu: 65

vloženo: 28.1.2011 13:22:17, Jiří Kejzar
upraveno: 28.1.2011 13:46:10, Jiří Kejzar

Menu

Patička

Copyright © 2005-2024 ZŠ Vrchlického, Liberec, powered by ŠIIP skola@vrchlickeho.cz